Kahve falında mezarlıkta okumak malın bereketinin artmasına, zenginleşeceğine, maddi anlamda da gelirinin ve malının artacağına, kısa süre içinde bir evlilik yapıp evlat sahibi olunacağına, deyim yerindeyse kişiye yar olmayacağına ve haydan gelenin yine huya gideceğine, çok büyük başarılar elde edeceğine, sıkıntılarını atlatacağına, kişinin el uzatıp destek olmasıyla rahatlayacağına, rahatsızlık duyulan bir konuda beklenmedik bir haber alınmasıyla ferahlığa erileceğine, insanlara iş öğreteceğine işarettir.
Kahve falında mezarlığa fatiha okumak başarısının ve mutluluğunun önündeki engellerin kalkacağına, hayatına sakinlik, güzellik ve hayır geleceğine, kısa süre içinde evlat sahibi olacağına ve herkes tarafından takdir göreceğine işaret etmektedir.
Kahve falında mezarda dua okumak rakiplerin kurduğu bir tuzak yüzünden maddi zararlara uğranacağına, üzüntülerin yerini sevince bırakacağına işaret eder.
Kahve falında mezarlıkta ayetel kürsi okumak üzülen bir arkadaşa yardımcı olunacağına, her anlamda neredeyse dört dörtlük sayılacak bir kişi ile yollarının kesişeceğine işaret etmektedir.
Kahve falında mezarlıkta sure okumak kıskanç kişiler tarafından aile bireylerinin arasına nifak sokulacağına, atılan adımların hayırlı olaylara vesile olacağına, yaşanan kırgınlıkların, üzüntülerin ve sorunların sona ereceğine işaret etmektedir.
Kahve falında mezar başında kuruan okumak ele geçen kazancın günden güne azalacağına, kötü ve tatsız sözler işiteceğine rivayet etmektedir.
Kahve falında mezar başında dua okumak aile bireyleri arasında ara sıra yaşanan tartışmaların tatlıya bağlanacağına ve sıkıntılı günlerin sona ereceğine, şansının döneceğine rivayet etmektedir.
Kahve falında mezarlığa gidip fatiha okumak sıkıntılarını ve borçlarını bu sayede ortadan kaldıracağına, saygınlık elde edeceğine ve büyük kazanç sahibi olacağına işaret eder.
Kahve falında kendi mezarına dua okumak elinde bulunan imkânları çok iyi bir şekilde kullanarak büyük bir başarı kazanacağına, kötü kimselerle bir olup, ekmeğine ve adına leke sürecek işler yapacağına alamet eder.