Kahve falında kavga çıkarmak ister istemez başının belaya gireceğine, çok büyük sorunlar yaşayacağına, rahat ve huzurlu bir hayat süreceğine, büyük başarı kazandıracak ve bol para getirecek bir çalışma içine girileceğine, sevgiliyle muhabbetin daha da derinleşmesine, uzun zamandan beri zorluk yaşatan bir olayın üstesinden gelineceğine, yıpranan sinirlerin çıkılacak olan bir tatil sayesinde düzeleceğine ve alınacak bir hediyeyle birlikte kırgınlıkların unutulacağına, karşısına kendisi için en ideal kısmetin çıkacağına, yaşanan parasal sıkıntıların düzeleceğine, huzursuzlukların son bulacağına, zahmetli bir işin hızlı ve kolay bir şekilde nihayete erdirileceğine işaret etmektedir.
Kahve falında kavga çıkarmak sorunlu bir ilişkiye başlanacağına, şansının yaver gideceğine, işlerinin açılacağına yorulmaktadır.
Kahve falında ağızdan iğne çıkarmak sağlıkla ilgili olarak bir sorun yaşanacağına, bütün sıkıntılarını ve sorunlarını çok emek vererek kısa zamanda ortadan kaldıracağına alamet etmektedir.
Kahve falında burundan petek çıkarmak işini kurtarması ve sorunlarına çözüm bulması için çok büyük maddi destek sağlayacağına ve bu destek sayesinde arkadaşlıklarının daha da pekişeceğine, hayatının bir anda olumlu bir yönde değişme göstereceğine işaret eder.
Kahve falında ağzından fare çıkarmak ağız tadını, neşesini kaybedeceğine, afiyette giden düzeninden olacağına, hayata karşı isteğini ve neşesini yitirecek olaylarla karşılaşacağına, mutluluğunun zedeleneceğine delalet eder.
Kahve falında evden çöp çıkarmak şansının yeni işler konusunda ileri gideceğine, çok sorunlu günler geçireceğine, buna rağmen işlerinin bir türlü düzeleceğine, gün geçtikçe daha zor zamanlara girileceğine, iş hayatında bir türlü istenen atılımın yapılamayacağına rivayet eder.
Kahve falında çorabını çıkarmak kısa bir kırgınlık yaşanacağına, kısa süre içinde büyük atılımlar gerçekleştireceğine delalettir.
Kahve falında kuyudan taş çıkarmak yaşamının tadını çıkaracağına, mal ve mülk sahibi olmaya tabir olunur.
Kahve falında elbiseyi çıkarmak düşmanlarını ve rakiplerini kahredeceğine, kendisini Allah’a yakınlaştıracak hayır işlerine daha çok vakit ve para ayırabilme şansına nail olacağına, sıkıntılarının biteceğine, kendi işini kurmak için çok kazanç elde edeceğine ve büyük bir rahatlama yaşayacağına delalet etmektedir.