Kahve falında oruç yiyen birini görmek ancak bu durumlardan yakın bir zaman önce evlendiği ve yuvasında çok mutlu olduğu bir kişi sayesinde çok zahmet çekmeden ve daha fazla üzülmeden kurtulacağına, edilen duaların kabul olacağına ve hayır getirecek bir işin başına geçirileceğine, evinde süren sorunların aile bireyleri ile yapacağı bir anlaşma ile kurtulacağına, yoluna çıkacak olan bir sıkıntı yüzünden üzüntü verici bir hale düşeceğine, ancak daha sonra ihanet eden bu kişi ile çok iyi bir dostluk ilişkisi kurulacağına, kendi işini kurarak büyük atılımlar gerçekleştireceğine, yaptığı çalışmaların heba olacağına, kardeşlerinden biri ile arasının açılacağına, uzun uğraşlar sonucu biriktirdiği zenginliği yitireceğine, ancak sıkıntıların bir türlü sona ermeyeceğine, planların sarkacağına işaret eder.
Kahve falında oruçluyken bilmeden yemek yemek iş ve mekan değiştireceğine bunun kendisine çok iyi geleceğine, aşkı bulup çok mutlu ve huzurlu bir hayat süreceğine ve hastalığı varsa eğer en kısa sürede şifasına kavuşacağına yorulmaktadır.
Kahve falında oruçlu namaz kılmak başarısının ve kazancının önündeki engellerin kalkacağına, onlar adına aç insanları doyuracağına, fakir çocukları giydireceğine işarettir.
Kahve falında orucu unutup su içmek karşısına çıkan hayırlı bir kısmet ile kısa süre içinde evleneceğine, sorunun giderilmesi için çok büyük tavizler verileceğine tabir olunur.
Kahve falında unutarak orucunu bozmak akrabalarla küslüklerin sona ereceğine, kişinin geçim sıkıntısına düşeceğine alamet eder.
Kahve falında bilmeden orucu bozmak sevdiği kişiler ile gireceği ve büyük kazançlar elde edeceği bir iş sayesinde kariyer planını çok iyi bir yere götüreceğine, aldığı bazı önlemler sayesinde büyük başarılar kazanacağına, dine ve Allah’a yakınlaşacağına işaret etmektedir.
Kahve falında oruçlu iken şeftali yemek bebeğin sevimsiz ve huzursuz olması aksilikler, sorunlar ve sıkıntılar yaşanacağına, son zamanlarda ortak olarak girdiği bir işte yüklü miktarda kazanç elde edeceğine, sıkıntı duyduğu bir konuda çözüme ulaşacağına rivayet eder.
Kahve falında istemeden oruç bozmak gelecek ve geçim kaygısının başlayacağına, yaşadığı yerden bir süreliğine ayrılacağına işarettir.
Kahve falında orucunu açmak biraz nefes alabilecek bir duruma geleceğine, üzerindeki yükten kurtulacağına delalet etmektedir.