Kahve falında kitap tutmak çok rahat bir döneme girileceğine, ancak çok kötü bir duruma düşeceğine, gece gezmelerinden, lüks restoranlarda yemek yemekten, iyi markalardan giyinmekten ve tatillere gitmekten geri kalmayacağına, büyük ses getirecek işlere girileceğine, güzel vakit geçireceklerine, eskileri yadedeceklerine, sevilen kişiler ile güzel çalışmalar yapılıp başarılar kazanacağına, sorunların epey büyük sorumluluklar getireceğine, kendine ve sevdiğine zaman ayıracağına bu sayede stresten ve üzüntüden uzak olarak kafasını dinleyeceğine, yakın zamanda epey yüklü miktarda kazanç elde edileceğine delalet eder.
Kahve falında kitap tutmak fiziksel açıdan iyi olmak için harcadığı çabanın aynısını ruhsal açıdan da göstereceğine, dünya nimetlerinden çok daha fazlası ile nasipleneceğine inanılır.
Kahve falında eski bir kitap görmek kişinin gönlünden geçenlerin gerçekleşeceğine, herkesin göremeyeceği şeyleri görüp algılayacağına ve bununla da kalmayarak mesleğinde profesyonelleşeceğine inanılır.
Kahve falında ıslak kitap görmek borçlarının ödeneceğine, elinin bolluğa, bedeninin ve ruhunun da şifaya kavuşacağına, o kişi sayesinde içine düştüğü zorluklardan kurtulmayı başaracağına delalet etmektedir.
Kahve falında geometri kitabı görmek her zaman çok üzgün olacağına, şimdiye kadar yaşadığı sıkıntılarının sona ereceğine, üzüntülerinin ve sıkıntılarının en kısa sürede sona ereceğine ve her zaman mutlu bir kişi olacağına alamet eder.
Kahve falında namaz kitabı görmek eşinin içinde bulunduğu sorunlardan kurtulmasını ve kötü olaylar ile karşılaşmamasını sağlayacağına, uzun süre kendini toparlayamayacağına rivayet eder.
Kahve falında dua kitabı dağıtmak özel hayatının renkleneceğine ve de kişinin bu sayede heyecan dolu günler yaşayacağına, özellikle bir müddet ortalıkta görünmeyip, yeni planlar yapacağına işarettir.
Kahve falında birine kitap okumak işle ilgili inzivaya çekileceğine, mesleğindeki başarılarının ve zaferlerinin artacağına, bu sayede hem maddi gücünün, hem de makamının ve itibarının yükseleceğine işaret etmektedir.
Kahve falında yırtılmış kitap görmek uzun zaman boyunca çok üzülüp kahrolacağına, güçleneceğine ve dışarıdan düşmanlarına karşı adeta zırhla kuşanmış gibi olacağına işaret etmektedir.