Kahve falında başkasından erik almak duyduğu üzüntülerin ve endişelerin sona ereceğine, dargınların da yeniden bir araya geleceğine, birikiminin artacağına, malının üstüne mal ekleyeceğine, çok hayırlı ve güzel çalışmaların gerçekleştirileceğine, ele geçen kazancın bu sayede çok artacağına, para kazanmasına da vesile olacağına, herkesin göremeyeceği şeyleri görüp algılayacağına ve bununla da kalmayarak mesleğinde profesyonelleşeceğine, iyiliğe kavuşacağına rivayet eder.
Kahve falında büyük erik görmek sıkıntılarından ve borçlarından kurtulacağına, kendi çok iyi hissedeceğine ve önünü görür olmaya başlayacağına inanılır.
Kahve falında yeşil erik toplamak büyük bir ihanete uğranacağına, uzun bir zamandan beri iş ile ilgili yapılmaya çalışılan iş anlaşmalarının Allah’ın izni ile yapılacağına rivayet etmektedir.
Kahve falında haram erik yemek başarısının artacağına, hayatının daha konforlu ve lüks duruma geleceğine, aile hayatında birlik ve beraberlik içinde olunacağına tabir olunur.
Kahve falında karaca erik yemek hayal kırıklıklarının çıkacağına ve yaşamının bir anda deyim yerindeyse fırtınalı bir denize dönüşeceğine, göstereceği üstün yeteneklerin takdire layık görüleceğine alamet eder.
Kahve falında birinden yeşil erik almak aile içinde huzurunun yerinde olacağına, hayatına daimi olan kazancın, başarının ve mutluluğun geleceğine rivayet eder.
Kahve falında erik dolu ağaç görmek sevinçli ve müjdeli haberler alınacağına, sıkıntılı geçen bir dönemin kısa süre içinde biteceğine, bunun da kendisi için daha içinden çıkılmaz halleri doğuracağına, çaresizliğinin büyüyeceğine tabir olunur.
Kahve falında bahçeden erik toplamak birçok kişinin dikkatini çekeceğine ve bu sayede birbiri üstüne iş teklifi alacağına, yeni bir işe girip yeni bir şehre taşınacağına yorulur.
Kahve falında büyük erik toplamak gittiği yolda yalnız kalacağına, hayallerin bir bir gerçekleştirileceğine işaret etmektedir.