Kahve falında sevdiğine yemek vermek sürpriz gelişmelerle ve değişimlerle karşı karşıya kalacağına, girdiği işte çok üst mevkilere terfi edileceğine, aile hayatının gün geçtikçe daha güzel bir hal alacağına, yakın bir zamanda kendi işini kurmak için harekete geçeceğine, hayal ettiği herşeye bu dönem içinde yavaş yavaş kavuşacağına, yaşanacak üzüntüden dolayı sağlık sorunları ile uğraşmak zorunda kalınacağına, geniş ve bol rızık elde edeceğine, bununla birlikte tüm iç dünyasının alt üst olacağına, maddi durumlarının da her zaman iyi olacağına, kendisini üzen ve kıran şeylerden uzaklaşacağına rivayet etmektedir.
Kahve falında sevdiğine yemek vermek hesabını veremeyecek işlere ortak olmayacağına, çoluk çocuğa karışacağına, geçim derdi olmadan rahatlık içinde yaşayacağına ve hayatından razı geleceğine işaret etmektedir.
Kahve falında sevdiğin adamla yemek yemek iş hayatında yaşanan kötü durumlardan ötürü üzüntü ve endişe yaşanacağına, bu durumun bir türlü düzeltilemeyeceğine, bunları çözümlemek için bir hayli alın teri dökeceğine, üzerinde kafa yoracağına rivayet etmektedir.
Kahve falında sevdiğin birinden tokat yemek kurulu bir düzene kavuşacağına ve rahata ereceğine, bol kazançlı bir işe girileceğine, hayırlı bir kısmetle tanışılacağına rivayet eder.
Kahve falında sevdiğinle yemek yemek üzüntülerinin ve yaşadığı zorlukların artacağına, keyfini, neşesini, yaşama isteğini ve tüm huzurunu kaybedeceğine, can derdine düşeceğine ve bu nedenle de çok mutsuz olacağına delalet etmektedir.
Kahve falında sevdiğine yemek pişirmek sağlığının bozulmayacağına, elinde bulunan imkânlar sayesinde çok hayırlı ve başarılı çalışmalar gerçekleştireceğine ve adını duyuracağına alamet eder.
Kahve falında sevdiğin insanla yemek yemek endişe edilen durumların ortadan kalkacağına, iyi ve hayırlı insanlarla karşılaşacağına alamet etmektedir.
Kahve falında sevdiğinle yemek kendisini geliştireceğine, çok hayırlı ve güzel olayların göbeğine düşeceğine ve çok büyük mutluluklar yaşayacağına rivayet eder.
Kahve falında sevdiğinle meyve yemek işlerin aksayacağına, kimseye el açmadan yaşayacağına rivayet etmektedir.