Kahve falında kıyafetleriyle yıkanmak birikimlerinin yok olması neticesinde kendisini birden çok düşkün bir halde bulacağına, fal sahibinin daha farklı bir hayatı benimseyeceğine, onu huzura ve şifaya götürecek yollar bulacağına, sıkıntılı ve zor durumlardan kurtuluşa erileceğine, çok hayırlı bir kısmet ile karşılaşıp çok mutlu olunacağına, şöhret elde edeceğine, hayatının en büyük fırsatını elde edeceğine, güzel huylarını ve inancını bir kenara atacağına, toplumda suçlu, Allah katında da günahkâr durumuna düşeceğine işarettir.
Kahve falında ölmüş birini asker kıyafetiyle görmek sözler sarf edeceğine, hayatının bir anda olumlu bir yönde değişme göstereceğine rivayet eder.
Kahve falında yanan kıyafet görmek bir defa kesişen yollarının da bir daha asla ayrılmayacağına, yakınlık duyulan bir kişiden ihanet görüleceğine tabir olunur.
Kahve falında kıyafet kaybettiğini görmek kaçırılan fırsatların birçok kişi ile girilen yeni bir iş sayesinde tekrar kazanılacağına, ana baba dualarının alınacağına, iş sahibi olunacağına, hane içindeki tartışmaların bitirileceğine, işyerinde ve evde bereketin ve bolluğun artacağına alamet eder.
Kahve falında kıyafetlerle yüzmek dualarının ve dileklerinin gerçekleşeceğine, eğer işsizse iş bulacağına işarettir.
Kahve falında kıyafetinin yandığını görmek sıkıntıya düşenlerin yanında olacağına, çok büyük ve zor durumlar ile karşılaşacağına, maddi ve manevi olarak çok büyük problemler yaşanacak bir döneme girileceğine rivayet eder.
Kahve falında ölmüş birinin kıyafetlerini görmek sohbetinin bozulacağına, diploma ve meslek sahibi olacağına işarettir.
Kahve falında kırmızı kıyafet görmek kurulacak olan bir ortaklık sayesinde çalışma hayatında çok iyi yerlere gelineceğine, maddi ve manevi birçok şey kazanılacağına, kişinin sevdasına aynı şekilde karşılık bulacağına rivayet eder.
Kahve falında folklor kıyafeti görmek adına leke sürüp hem kendi hem de ailesinin başını öne eğdireceğine, üzüleceğine, insanlara duyduğu güveni kaybedeceğine ve bu nedenle içine kapanarak sessiz ve mutsuz günler yaşayacağına rivayet eder.